delphiromania.MyForum.ro
Bine ati venit pe forumul Delphi Romania>>!!!<<
Pagina de start a forumului delphiromania.MyForum.ro Autentificare Inregistrare FAQ Membri Cautare

Pagina de start a forumului delphiromania.MyForum.ro » Noutati » Scandal sindical la Ineu
Creaza un subiect nou  Raspunde la subiect Subiectul anterior :: Subiectul urmator 
Scandal sindical la Ineu
MesajTrimis: 26/01/2008 09:01 Raspunde cu citat (quote)
delphiromania
Administrator
Administrator
Data inscrierii: 02/Noi/2007

ARAD - Dupã ce s-au ocupat de înregistrarea sindicatului la Tribunal, doi angajaþi de la firma „Delphi” din Ineu au fost daþi afarã din serviciu, pe motiv cã au absentat nemotivat. Liderul sindicatelor arãdene, Ionel Rusu, ameninþã cu mãsuri drastice împotriva firmei.
[url=http://video.aradon.ro/members.maggie/flv-sindicat%20Video%20Vasile%20obsitos.flv/viewer.html]Click
here for video[/url]

Ne-au vizitat la redacþie ing. Bota Silviu ºi Blidar Flavius, pânã mai ieri, angajaþi la cunoscuta firmã „Delphi” din Ineu. În luna decembrie, cei doi, împreunã cu alþi angajaþi, au constituit un sindicat dupã toate normele legale în vigoare, conform Sentinþei civile nr. 2670/2007 ºi intitulat „Dreptatea 2007”. S-au adunat peste 100 de adeziuni din partea angajaþilor ºi s-au afiliat la Federaþia „15 Noiembrie Braºov” ºi la Confederaþia Sindicatelor Democratice din România (CSDR). Mai departe, redãm declaraþiile ing. Bota Silviu: „Pe 7 ianuarie 2008, am cerut audienþã la conducerea firmei, pentru a informa despre constituirea sindicatului.

Am fost luaþi la întrebãri de managerul de producþie, Miclea Sorin, care ne-a reproºat cã am pãrãsit locul de muncã fãrã aprobarea ºefilor. Asta, deºi nici eu, ca inginer ºi nici colegul meu, ca funcþionar administrativ, nu lucrãm la bandã ºi nu am afectat nicidecum procesul de producþie.

Ne-a mai spus cã pe 3 ºi 4 ianuarie, când am fost la Finanþe la Arad sã înregistrãm sindicatul, suntem absenþi nemotivat, deºi firma nu a confecționat efectiv pânã în data de 7 ianuarie. Am fost chemaþi apoi în faþa unei comisii de disciplinã, care ne-a dat fiecãruia câte o decizie de suspendare a contractului individual de muncã, pentru absenþe nemotivate.

Ne-au luat legitimaþiile, dupã care ne-au condus afarã, dând consemn gardienilor sã nu ne mai permitã accesul nici mãcar în parcare, pentru ca sã nu-i mai putem contacta pe sindicaliºti. Mai mult, i-au contactat ºi pe ceilalþi 17 membri de sindicat, care au fost înregistraþi la Tribunal, ameninþându-i cã îi dã afarã dacã nu fac cerere de retragere din sindicat.

Ne-am simþit ca în faþa Inchiziþiei, deºi am procedat perfect legal.”

Ionel Rusu, preºedintele CSDR Arad, ne-a declarat cã „am avut informaþii cã la aceastã fabricã se fac tot felul de abuzuri ºi i-am sprijinit sã se reprezintă în sindicat, conform tuturor prevederilor legale.

Sunt absolut îngrozit de ceea ce se întâmplã la „Delphi” Ineu în ceea ce priveºte raporturile legale de muncã, tocmai în secolul XXI.

L-am anunþat pe preºedinte, vom face demersuri la Ministerul Justiþiei, la Ministerul Muncii ºi la Organizaþia Internaþionalã a Muncii, iar cei responsabili de aceste abuzuri vor plãti.” Conform normelor deontologice, am contactat ºi firma „Delphi”, iar directorul de resurse umane, Paul Pãtraºcu ne-a declarat cã „Pânã la aceastã orã n-avem cunoºtinþã despre existenþa vreunui sindicat la punctul de lucru Ineu.”

D.S.

Sursa [url=http://www.aradon.ro/stiri/im:aradon:news-arad/articol/scandal-sindical-la-ineu/cn/news-20080108-06170219] Click here [/url]
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat

MesajTrimis: 26/07/2012 05:15 Raspunde cu citat (quote)
animalplanet2
Junior
Junior
Data inscrierii: 10/Iul/2012

You are simply awesome
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat

Scandal sindical la Ineu
 Pagina de start a forumului delphiromania.MyForum.ro » Noutati
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum